Ensimmäinen tavoitteellinen yritys. Vaellus sujui ilman suuria vaikeuksia ja valitut varusteet olivat pääosin tyydyttäviä. Sääolosuhtet olivat odotettua lämpimämmät ja kosteammat. Vaelluksen reitti oli etukäteen suunniteltu Google Earth-ohjelmalla ja matka kulki aiottua reittiä pitkin. vaelluksen pituus oli 300km mitattuna kartalta. Nousumetrejä oli noin 5200 ja laskumetrejä saman verran -todelliset määrät ovat hieman suurempia, sillä pieniä kumpareita ei ole laskettu mukaan.
Suojana oli MSR Twin Sisters ja se täytti odotukset. Tilaa on riittävästi ja lepo onnistuu hieman tuulisemmassakin paikassa.
Vaellussauvat ovat lähes pakolliset suojani pystytyksessä avotunturiin. Vaihdoin vanhat ja painavat sauvat uusiin Hiilikuituisiin. Leki Carbonlite Aergon tuntuu jo nimenäkin hienolta ja ovathan nuo sauvat kevyet ja erittäin jäntevät. Tosin pelkäsin hieman katkaisevani ne ja loppumatkasta sauvat alkoivat hieman rämistä. Myrskyisenä yönä pelkäsin sauvojen katkeavan. Olin suunnitellut korjaavani katkenneen sauvan vopivalla titaanisella maakiilalla ja voimateipillä. Huolimatta epäilyistäni sauvat palasivat vaellukselta ehjijnä.Seuraavalle vaellukselle otan kevyimmät alumiiniset Lekit.
Makuupussina oli varsin lämmin GoLite Adrenaline 0. Keliolosuhteet olivat lämpimät, joten pussi oli turhankin lämmin, mutta jo seuraava syyskuuhun sijoittuva vaellus voi olla selvästi kylmempi. Vaellusten ajallisen pituuden kasvu ja toistuvat yöpymiset maastossa haastavat makuupussin.
Makuualusta tai oikeammin -alustat. Reppua pakatessani tarkoitus oli ottaa mukaan vain Thermarest Z-Lite, mutta repun keveys houkutti sujauttamaan mukaan lisäksi Thermarest Prolite 3:n. Mukavaahan noilla oli nukkua. Seuraavalla vaelluksella mukana on ProLite Plus (short) ja ylijäämä miehestä sijoitetaan repun päälle.
Maavaate on mukava olla mukana, sillä suojassanihan ei ole lattiaa. Pala tyvek-kangasta toimi hyvin, mutta keräsi itseensä kaiken lian maasta ja alkoi sekä näyttää, että haista epäilyttävällä. Seuraavalla reissulla jotakin muuta, kuin tyvekiä.
Rinkkana palveli moitteettomasti edellisen vuoden rinkan keveämpi versio, Granite Gear Nimbus Ozone. Tasapainoinen ja kevyt kantolaite, joka saa luvan palvella myös seuraavalla vaelluksella.
Keittimeksi otin hankkimani BushBuddy Ultra-risukeittimen. BushBuddy on kuljetettava kattilan sisällä suojassa kolhuilta ja sopiva kattila on esimerkiksi Tibetan 1100. Toinen hankkimani vaihtoehto, FireLite SUL-1100 oli mielestäni turhan hentoinen. Risujen keräämisessä on tosin oma vaivansa ja repussa on pidettävä avotunturissa kuljettaessa pientä pussillista kuivaa risua. Tavoitteeni kannalta parasta olisi, jos mukana ei olisi keitintä ollenkaan.
Karttalaukku vaihtui Ortliebin dokumenttitaskuun siirryttyäni kaksipuolisiin A4-kokoisiin karttatulosteisiin. Vedenpitävä, yksinkertainen ja kevyt. Tosin tuuli riepottelee kevyttä läpyskää ikävästi ja tähän on yritettävä keksiä parannuksia.
Vierailija tutkimassa karttaa
Kamerana toimi aikaisemman vuoden tavoin kamerapuhelin, tosin uudempi malli: Sony Ericsson C702. Kamerassa on 3.2mpix kenno. Kuvien laatu on tyydyttävä , mutta videon laatu vain välttävä.
Jalkineiden kanssa olinkin touhunnut koko menneen talven. Olin kokeillut tosissani maastojuoksukenkiä, mutta hieman ennen vaellusta isovarpaani tyvinivel sai kipeytyi. Olin siis pakotettu nopeasti hankkimaan vaelluskengät, päädyin Meindl Vakuum GTX-malliin. Kuukaudessa kävelin kengät jalkoihin sopiviksi, enkä vaelluksella enää kohdannut merkittäviä vaikeuksia. Kengät ovat tosin jotenkin epämääräisen kolhot, huopatossumaiset.
Sukat ovat lähes yhtä tärkeät, kuin jalkineetkin. Tällä vaelluksella alussukkina oli Trekmatesin CoolMax-sukat ja varsinaisina sukkina Bridgedalen valmistamia. Bridgedalen sukat ovat mielestäni todella hyviä.
Tuulipaita oli uusi varuste. Montane Featherlite on kevyimpiä tuulipaitoja markkinoilla ja täytti täysin odotukseni. Sama paita on myös seuraavalla vaelluksella.
Taukotakki oli ensimmäistä kertaa tositoimissa. Kevyt, lämmin ja pakkautuu pieneen tilaan -miksi en ollut aiemmin ymmärtänyt taukotakin kätevyyttä? Rab Generator Jacket on mukana myös seuraavilla vaelluksilla.
Yöasuna oli hyvin ohut merinovillainen kerrasto. BPL:n valmistuttama kerrasto on tosin hieman heikko, mutta estää tehokkaasti maukuupussin likaantumista ja hajujen muodostumista. Jäänee varustuksesta pois.
Päässä on oltava myssy. Myssynä oli Trekmatesin kevyt merinovillainen, mutta hajuttomuuden ja mukavuuden vastapainoksi tuuli viilensi päätä liikaakin, eikä ohuesta myssystä ollut leirissä päätä lämmittämään. Mukana olikin myös toinen lämmin myssy: Extremities Polartec 200.
This page has the following sub pages.