Syksyn 2011 Varusteluettelo

Alustava varusteluettelo on nähtävissä. Tuleva koevaellus keskittyy kevyimmän mahdollisen vaatetuksen kokeiluun. Mukavuus ja rento leirielämä saavat väistyä urheilullisemman otteen tieltä. Illan ja aamun lyhyt leirielämä sujunee yhtä hyvin osin makuupusiin kääriytyneenä -tätä tavoitetta tukee kevyt ja nopeasti kuivuva vaatetus.

Kestävyys arveluttaa eniten, erityisesti hyvin ohut tuulipaita Rab Cirrus tuntuu hauraalta. Toisaalta monet aluksi hauraalta tuntuneet kevytvarusteet ovat käytössä olleet kestäviä.

Sadehousut, Montane Atomic DT, ovat varmasti kompromissi, hengittävyys tuskin on kiitettävää tasoa.

Varusteluettelo 2011

6 thoughts on “Syksyn 2011 Varusteluettelo

  1. Varustus alkaa olemaan kunnioitettavan kevyt. Edelleen keventäminen, tavoite mielessä pitäen, alkaa käydä jo haastavaksi. Mieleen tulee kevyemmät kengät (tästä on keskusteltu), cuben fiberia ja ehkä pakkauspussien vähentäminen ja sadesuojan poistaminen?

    Käyttökokemukset Rabin tuulitakista ja Montanen tuulihousuista kiinnostavat. Nuo voisivat olla omalla listallani ensi kesäksi kunhan saan kunnialla tämän arktisen projektin päätökseen ensin.

    Olet näemmä vaihtanut samaan reissupuhelimeen, jonka itsekin hankin (Samnsung Xciver 271). Ei sinänsä vaikuta olennaisesti vaeltamiseen, mutta millaiseksi koet puhelimen äänenlaadun? Mielestäni siinä on joku selvästi häiritsevä särinä, mutta onko se vika vai ominaisuus?

    1. Sadesuoja on uusi varuste, sellaista ei aiemmin ole ollut. Syy hankintaan oli edellisen reissun kokemukset, eli rinkkaan eksyi kohtuudella vettä pitkien sadepäivien aikana.

      Pakkauspusseja voisi tietenkin vähentää. Yksi vesitiivis on makuupussille, toinen vaatteille. Vaatepussissa ovat myös muut kuivana pidettävät tarvikkeet. Ruoka on neljässä tai viidessä säkissä, jotka eivät ole vesitiiviitä -kysymyksessä on lähinnä rinkan päivittäisen purkamisen ja pakkaamisen helpottamisesta. Ruoka itse on pakattu ohuimpiin pakastepusseihin, jotka eivät kestä juuri mekaanista rasitusta. Mutta sen Ortliebin säkin voisi jättää pois, siihen ei taida olla enää mitään laitettavaa.

      Samsungin äänenlaatuun en ole hirveästi perehtynyt, mutta kameran laatuun kylläkin: välttävä. Puhelimen laturi lähtee mukaan, mutta paristolaturia ei ole, eikä ehkä edes tule -kaksi vara-akkua kyllä pitäisi mukaan ottaa.

    2. Pakkauspussien vähentäminen on aika pienehkö säästö, kuten myös sadesuojan poisto. Ehkä myös veitsi saattaa olla käyttämättä koko reissun mikäli leirissä ei ole tarkoitus puuhastella? Kohdealuehan taisi olla hyvin niukasti puustoa sisältävä joten tulien teko on melko rajoitettua vaikka tahtoisikin niitä värkätä.

      Sadesuoja on jossain määrin tarpeellinen mikäli reppua on tarkoitus käyttää makuualustana (ilmeisesti on, alusta oli S-kokoa) – sateisen päivän jälkeen reppu kastelee makuupussin ilman että sen saa jotenkin eristettyä. Toki repun voi laittaa myös maavaatteen alle, mutta säästetty paino ei tässä kohdassa ole kovin suuri.

      Kantamus alkaa olla niissä painoissa minkä jälkeen siivuttelu ottaa kipeästi lompakkoon 😦 Suojan lisäksi makuupussissa ja makuualustassa olisi kevennysmahdollisuutta, mutta varsinkin makuupussilla parannuksen hinta on valitettavan ruma. Makuupussin vaihdossa mahdollisesti menetettävä jalkopään kosteussuojaus ei ole ylipääsemätön ongelma sinänsä, koska ”hengittävästä” sadetakista tai -housuista saa puettua makuupussin jalkopäähän suojuksen mikäli säätila antaa viitteitä pahasta kondensiosta.

      Erittäin hyvä lista sinällään, tämän jälkeen aloin väkisinkin ajattelemaan kriittisemmin omia varusteitani. Pystyisin näköjään tekemään vielä monessa kohdin 0 euron painonpudotustakin (=jättämään kotiin).

  2. Tavaraa ei kovin paljoa enää voi jättää pois -suurin kevennys syntyisi, jos en joisi kahvia, enkä teetä, silloin voisin jättää keittimen, kaasun ja kattilan pois.

    Makuupussi voisi olla kevyempi ja sellaisen hankinta on varmasti vielä edessä, viimeistään silloin, kun ryhdyn tositoimiin.

    Yksi jalkineisiin liittyvä ajatus pyörii päässä: jos hankkisi repun kylkeen keikkumaan Inov-8:n kevyet tossut -käyttäisi sitten kokeeksi maastossa, vaikka loppumatkasta.

  3. Tyly ja säälimätön asenne keventämiseen, mutta looginen lähestymistapa.

    Vaikka en itse haluaisikaan retkeillä vastaavalla varustuksella, on mielenkiintoista seurata miten homma etenee.

  4. Vaatteita on hieman niukasti ja nekin ohuita. Tiedossa tuskin on erityinen huviretki.

    Itseäkin hieman arveluttaa -kahtiajakoinen olo vaivaa: toisaalta tiedän menemisen vimman saavan valtaansa, mutta toisaalta olisi kiva vetäistä edellisen reissun tyylillä, lisänä risukeitin repussa -sellainen 300 kilometriä.

    Kuitenkin vielä näyttäisi motivaatiota olevan rutistukseen.

Jätä kommentti